Шикарний маринад для шашлика


Шикарний маринад для шашликаУ самому розпалі сезон відпочинку на природі, а який пік нік без шашлику? Правда, іноді головне блюдо садових альтанок та лісових галявин виходить, м'яко кажучи, невдалим.
Здавалося б, що тут складного - купив м'ясо, розвів багаття, приготував. Але не все так просто. Ми зібрали важливі рекомендації, як правильно приготувати шашлик.

М'ясо

Заморожене м'ясо не підходить - тільки свіже! Якщо м'ясо - баранина, беріть м'якоть задньої ноги, вирізку або корейку. Якщо обрали свинину - шийну частину. Віддаєте перевагу телятині - візьміть філе або грудинку. До речі, в свіжому м'ясі після натискання, ямка швидко вирівнюється. Перевірте так перед тим, як купувати мясо.

Тільки не оцет

Оцет, всупереч розхожій думці, не найкращий маринад для м'яса. Якщо перетримати м'ясо в оцті, воно стане жорстким. Не кажучи вже про кислий присмак. Не використовуйте оцет, якщо хочете приготувати найкращий шашлик.

Цибуля

Хорошим помякшувачем і стандартним маринадом є цибуля. Цибулю можна нарізати, а можна натерти або подрібнити в блендері і замаринувати в ній м'ясо. Шашлик в маринаді з цибулі виходить соковитим і ніжним.

Спеції

Спеції, для шашлику, годяться лише для того, щоб перебити смак і запах неякісного продукту. Нічого, крім перцю та солі, в маринад додавати не треба. Поперчити, посолити - і все. Разом з цибулею перець та сіль є базовими і невід'ємними інгредієнтами маринаду.

Мінералка

Дехто до цибулі, солі і перцю додає мінералку. І не помиляється. Мінералка дійсно розпушує волокна. Тримати в мінеральній воді м'ясо слід мінімум ніч.

Маринад з ананасу

Тверде м'ясо можна пом'якшити в ананасовому маринаді. Подрібніть ананас в блендері і заправте мякотю м'ясо. В ананасі дуже сильна кислота, яка просто на очах розм'якшує шашлик. Вимочувати м'ясо в такому маринаді потрібно не більше півгодини.

Посуд для маринаду

Важливий нюанс - посуд, в якому шашлик маринується. Як пластикова, так і алюмінієва посуда не підходять, оскільки окислююче середовище маринаду, взаємодіючи з матеріалами, вбирає в себе не найкорисніші речовини. Правильно - скляні, емальовані або керамічні ємності.

Коли смажити

Готове вугілля використовуйте лише в екстрених випадках. Що спалили для виробництва магазинного вугілля, нікому не відомо. Цілі дрова є надійніші. Ні в якому разі не ставте шашлик на яскраво-червоне вугілля.

Шашлик і овочі окремо

Розповсюджена помилка - нанизувати на шампури м'ясо і овочі (помідори, кабачки, цибуля). Так, виглядає цей шашлик ошатно, але краса його швидкоплинна. Поки м'ясо приготується, овочі згорять. Якщо хочете подати до м'яса запечені овочі, готуйте окремо.

Ступінь підсмажування

Шашлик зі свинини обов'язково прожарювати повністю. А ось телятина і баранина допускають різні варіанти прожарювання - від rare («з кров'ю») до well done («підошва»).

Джерело інформації: http://spy.co.ua/korysnyi-shashlyk2020-07-06